Συντηρήσεις Κτιρίων

Πυρασφάλεια

Οι πυρκαγιές αποτελούν μία συνεχή πηγή κινδύνου.

Οι πυροσβεστήρες αποτελούν συσκευές πρώτης ανάγκης. Είναι σχεδιασμένοι να εκτοξεύουν ειδικά κατασβεστικά υλικά, τα οποία διακόπτουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Το μικρό κόστος αγοράς και συντήρησης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα , τους καθιστά ένα από τα κυριότερα εργαλεία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για το λόγο αυτό επιβάλλονται υποχρεωτικά από τη νομοθεσία. Είναι κρίσιμης σημασίας οι πυροσβεστήρες να έχουν συντηρηθεί σωστά και το προσωπικό να είναι άρτια εκπαιδευμένο στη χρήση τους.

Η ΒΕΡΓΙΝΑ παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες πυροπροστασίας. Προσφέρει ένα φορητό 6 kg πυροσβεστήρα για κάθε όροφο της πολυκατοικίας καθώς και ένα 12 kg οροφής για το λεβητοστάσιο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή προστασία για την περιουσία και τη ζωή των ενοίκων. Οι πυροσβεστήρες παραδίδονται και τοποθετούνται στο χώρο που υποδεικνύει ο πελάτης από εξειδικευμένους τεχνικούς της ΒΕΡΓΙΝΑΣ χωρίς επιπλέον κόστος.

Επειδή το κόστος αγοράς των πυροσβεστήρων είναι ιδιαίτερα μεγάλο, η ΒΕΡΓΙΝΑ παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τους πυροσβεστήρες στην πολυκατοικία, έναντι μιας μικρής ετήσιας αμοιβής για την αναγόμωση και συντήρησή τους. Για να μην μείνει ούτε δευτερόλεπτο η πολυκατοικία χωρίς πυροπροστασία, η ΒΕΡΓΙΝΑ φροντίζει να παραδίδει ισάριθμους συντηρημένους και αναγομωμένους πυροσβεστήρες ταυτόχρονα με την παραλαβή των προς αναγόμωση πυροσβεστήρων.

Γιατί στην ΒΕΡΓΙΝΑ η ικανοποίηση και η ασφάλεια του πελάτη είναι ο αποκλειστικός μας στόχος.

Απολυμάνσεις – μυοκτονείες

Τώρα η ΒΕΡΓΙΝΑ δίνει άμεσα λύση σε κάθε είδος απολύμανσης – μυατονίας προσφέροντας σε εσάς ένα υγιή και καθαρό περιβάλλον.
Κάθε κτίριο, επαγγελματικός χώρος και σπίτι χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο απολύμανση για την αποφυγή διάφορων εντόμων όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες, αράχνες, ψύλλοι, κοριοί, μύγες κ.α. τα οποία δημιουργούν προβλήματα όπως:
Μετάδοση ασθενειών/ αλλεργίες » Μόλυνση τροφίμων Γενικές εστίες μόλυνσης
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι άοσμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας δείχνοντας πρότυπα ευγένειας και ασφάλειας προς εσάς.
ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΕΙΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟ ΣΑΣ


Συντήρηση Ανελκυστήρων

Η συντήρηση του ανελκυστήρα είναι ένα από τα πιο βασικά και πάγια έξοδα κάθε πολυκατοικίας. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα της αμοιβής των συντηρητών των ανελκυστήρων.
Τι ακριβώς ισχύει όμως; Στη νομοθεσία (φεκ 2604 β/2008) υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά για τον υποχρεωτικό αριθμό συντηρήσεων για κάθε κτίριο. Συγκεκριμένα για τις πολυκατοικίες αναφέρει: Κάθε ανελκυστήρας εγκατεστημένος σε πολυκατοικία (ανεξαρτήτων ορόφων) θα πρέπει να συντηρείται κάθε 45 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα έτος θα πρέπει να γίνονται περίπου 8 με 9 συντηρήσεις. Μέχρι εδώ όλα είναι απλά και κατανοητά.
Το μπέρδεμα ξεκινάει όταν ο ένοικοι ή οι διαχειριστές των πολυκατοικιών περιμένουν ότι εφόσον η συντήρηση γίνεται 8 φορές τον χρόνο τόσες πρέπει να πληρώνεται και η αμοιβή του συντηρητή. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον εξής λόγο:
Κατά την εγκατάσταση του ανελκυστήρα υπογράφεται μεταξύ του εργολάβου και του συντηρητή ένα συμφωνητικό ετήσιας συντήρησης και υποστήριξης. Στο συμφωνητικό αυτό (το οποίο αποδέχονται οι ιδιοκτήτες -μέσω συμβολαίου- κατά την αγορά του διαμερίσματος) ορίζεται η αμοιβή για όλο τον χρόνο και δεν γίνεται καμμία αναφορά στον αριθμό των συντηρήσεων.
Στην υποστήριξη αυτή συμπεριλαμβάνεται η επιδιόρθωση βλαβών χωρίς επιπλέον χρέωση εκτός αν πρέπει να αγοραστούν επιπλέον ανταλλακτικά. Μάλιστα στο ίδιο ΦΕΚ στο άρθρο 4 παράγραφος 7 αναφέρεται: «Ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής ή ο νόμιμος εκπρόσωπός τους δύναται να συμφωνήσει με τον εκάστοτε υπεύθυνο συντηρητή να γίνονται περισσότερες επισκέψεις ετησίως από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4, παράγραφος 4 και να παρέχονται ιδιαίτερες υπηρεσίες (βλάβες, επισκευές, ανταλλακτικά).»
Άρα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω η αμοιβή του συντηρητή ανελκυστήρα είναι ετήσια και ανεξάρτητη από τον αριθμό των συντηρήσεων.

Αποφράξεις

Οι αποφράξεις αποχετεύσεων, είναι μία συχνή ανάγκη που παρουσιάζεται σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους. Το βούλωμα της τουαλέτας και του νιπτήρα μπορεί να προκληθεί από την καθημερινή χρήση και την φθορά που προκαλεί ο χρόνος στις σωληνώσεις του αποχετευτικού συστήματος.
Υπάρχουν όμως, 4 πράγματα που όταν συσσωρεύονται στις σωληνώσεις, φράζουν τις αποχετεύσεις σας:

Συσσώρευση τριχών: Οι τρίχες που πέφτουν από τα μαλλιά μας, ειδικά την άνοιξη που πέφτουν εκατομμύρια χωρίς να το αντιληφθούμε, συσσωρεύονται στις αποχετεύσεις με αποτέλεσμα να φράζουν τις σωληνώσεις μας. Ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το αποφρακτικό υγρό. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο απόφραξης, μπορεί να αναλάβει την απόφραξη της αποχέτευσής σας με τα κατάλληλα μη τοξικά και ασφαλή για εσάς και το περιβάλλον υλικά.
Λίπη από τρόφιμα: Κατά το πλύσιμο των πιάτων, τα λίπη από τα τρόφιμα εισέρχονται στον νιπτήρα και συγκεντρώνονται στις σωληνώσεις του υδραυλικού συστήματος. Η απόφραξη του νεροχύτη από τα λίπη μπορεί να γίνει με εξειδικευμένα αποφρακτικά εργαλεία από επαγγελματικά συνεργεία απόφραξης.
Χαρτί τουαλέτας: Πολλοί προτιμούν, να πετούν τα χαρτιά μέσα στην τουαλέτα. Μπορεί εκείνη να θεωρούν ότι είναι βιοδιασπώμενα άρα θα εξαφανιστούν, ωστόσο η βιοδιάσπαση πολλές φορές αργεί να γίνει και οι αποχετεύσεις φράζουν.
Μικρά αντικείμενα: Οποιοδήποτε μικροαντικείμενο πέσει στον νιπτήρα ή την τουαλέτα, υπάρχει η πιθανότητα να βουλώσει την αποχέτευση και να χρειαστεί επαγγελματίας υδραυλικός ή συνεργείο απόφραξης για να το απομακρύνει με τα κατάλληλα εργαλεία.

Συντήρηση καυστήρα


Η συντήρηση του συστήματος καυστήρα – λέβητα είναι μια διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του συστήματός μας και ταυτόχρονα να πετύχουμε εξοικονόμηση καυσίμων έως και 50%, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο καυστήρας δουλεύει σε υψηλότερες θερμοκρασίες και έτσι αυξάνεται και η καύση πετρελαίου.
Εξοικονόμηση χρημάτων όμως προκύπτει και από το γεγονός ότι με τη σωστή συντήρηση εξασφαλίζουμε την αντοχή του καυστήρα στην πάροδο του χρόνου, κάτι το οποίο μας απαλλάσσει από έξοδα για έκτακτες βλάβες που ενδέχεται να εμφανίσει ένας κακοσυντηρημένος καυστήρας.
Τι θα πρέπει να προσέξετε Καταρχήν θα πρέπει να φροντίζετε εγκαίρως για την ετήσια συντήρηση του συστήματός σας. Η περίοδος συντήρησης του συγκροτήματος λέβητα-καυστήρα ξεκινά με το τέλος της χειμερινής περιόδου (Απρίλιο-Μάιο). Έτσι, προστατεύετε το λέβητα από διάβρωση αφού οι διαβρωτικές επικαθήσεις απομακρύνονται έγκαιρα ενώ παράλληλα η ποιότητα της εργασίας είναι σίγουρα πολύ καλύτερη αφού ο εγκαταστάτης -συντηρητής τη περίοδο αυτή έχει τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού του χρόνου εργασίας του.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ζητάτε πάντα από τον εγκαταστάτη-συντηρητή καυστήρων που θα σας επισκεφθεί να σας δείξει το έντυπο της αδείας του.
Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αδειούχος εγκαταστάτης και συντηρητής καυστήρων είναι υποχρεωμένος μετά από κάθε συντήρηση να εκδίδει φύλλο ελέγχου καύσης και μετά από κάθε επίσκεψη να ενημερώνει το ημερολόγιο λεβητοστασίου για το είδος της παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε στην εγκατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες 210 45 35 466